Hypotheekadviseur vraagt Meppel om goed gefinancierde starterslening

Margreet Modderman via LI

Margreet Modderman, hypotheekexpert en eigenaar van Hypotheek Visie in Meppel, heeft een dringende oproep gedaan aan de raadsleden van de gemeente Meppel voor een goed gefinancierde starterslening voor potentiële huiseigenaren in de gemeente.

Modderman benadrukt het belang van beschikbaarheid en betrouwbaarheid. In 2023 heeft ze slechts twee keer meegemaakt dat er budget beschikbaar was. Daardoor voelt het voor Modderman bijna als het winnen van een loterij.

Ze moedigt de raadsleden aan om te kijken naar omliggende gemeenten voor inspiratie: "Zo
verstrekt de gemeente Steenwijkerland maximaal 55.000 euro en heeft de gemeente Zwartewaterland maximaal 40.000 euro met aanvullende voorwaarden."

Modderman: "Een groot deel van mijn klanten zijn mensen die voor het eerst van hun leven een woning willen kopen. Meestal hardwerkende mensen met een goed inkomen. Helaas kom je alleen met een goed inkomen
niet ver." Ook "doordat wij de studieschulden mee moeten nemen in onze berekeningen en de rentes zijn gestegen, valt er een grote doelgroep buiten de boot. En de oplossing zou een starterslening zijn.”